מתכונים בריאים
המתכונים הומצאו ונוסו ע"י מטופלים, משתתפי סדנאות וקרובים יקרים
מתאימים גם למחפשים מתכונים ללא סוכר, מתכונים דלי שומן, מתכונים דיאטטים או סתם מתכונים בריאים…
מתאימים גם למחפשים מתכונים ללא סוכר, מתכונים דלי שומן, מתכונים דיאטטים או סתם מתכונים בריאים…
יתרונות תזונתיים
מתכון כשר לפסח, עשיר בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ושומנים בלתי רווים מהצומח
רכיבים
1/3 כוס שמן, עדיף שמן זית
4 ביצים
1/3 כוס מים
כפית מלח שטוחה ( לסובלים מיתר לחץ דם, אפשר להפחית לרבע)
3/4 כוס קינואה טחונה+ 1/4 כוס קמח תירס או כוס קמח תירס או כוס קמח קינואה
1/2 כוס אגוזים טחונים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון קינוח ללא גלוטן, עשיר בסיבים תזונתיים
רכיבים
כוס שקדים
חבילת תמרים דחוסים ללא חרצן
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות קקאו איכותי
אופן ההכנה
קוצצים את השקדים.
מערבבים את כל הרכיבים בשמחה ומגלגלים לכדורים בגודל הרצוי. עדיף כדורים קטנים מפאת המתיקות.
לאחר ההכנה להכניס למקרר לפחות ל- 3 שעות.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
יכול לשמש להכנת משלוחי בריאים מנות בפורים, אפשר לשלב עם אוזני […]
יתרונות תזונתיים
מתכון מופחת קלוריות, דל בשומן
רכיבים
2 כוסות קמח לבן
½ כוס קמח מלא או לבן
כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
¾ כוס חלב 3% חמימה (לא רותחת)
¼ קוביית שמרים טריים
¾ כוס סוכר
ביצה
2 כפות שמן קנולה
אבקת סוכר
ריבה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים עם המלח והאגוז המוסקט בקערה.
מוסיפים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון טראפלס בריא וטעים
רכיבים
5 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר להחליף חצי מהכמות באגוזי קשיו)
1 כוס תמר מג'הול מגולענים
1/2 כוס אבקת קקאו
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
קצת מים (לא הכרחי)
אופן ההכנה
במעבד מזון (רצוי בלנדר סטיק עם קופסת טחינה) טוחנים את אגוזי המלך לפרורים דקים.
משרים את התמרים במים לכ-5 דקות ולאחר מכן מקלפים אותם ומוציאים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון דל בשומן
רכיבים
3 ביצים
1 גביע גיל 3%
1/3 כוס שמן
1 ¼ כוס קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
סילאן
אופן ההכנה
לערבב את כל המצרכים לכדי בלילה אחידה ולהעביר לתבנית קוגלהוף ששומנה בספריי שמן.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 160-180 מעלות למשך 30-40 דק' או עד שקיסם שננעץ יוצא חלק.
בסיום האפייה, לחורר את העוגה בעזרת מזלג, ולהזליף סילאן לפי […]
יתרונות תזונתיים
מתכון מופחת קלוריות, דל בשומן ועשיר בברזל
רכיבים
½ קילו חזה עוף חתוך לרצועות
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי חריף חמוץ
1 כף טריאקי
חצי כוס מים
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית בהארט
אופן ההכנה
להשרות את רצועות העוף במרינדה לכ- 15 דק' ולהכניס למחבת שחומם מראש (עם נוזלי המרינדה).
לבשל את העוף בנוזלי המרינדה עד שמוכן. במידה והנוזלים מתאדים לפני שהעוף […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בחלבון, עשיר בברזל, ויטמינים ומינרלים.
רכיבים
400 גרם הודו אדום נקבה טחון
200 גרם בקר טחון
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 גזר מגורד
2 עגבניות חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי סלרי ללא העלים קצוצים
1 חבילת עגבניות מרוסקות 250 גרם
חופן פטרוזיליה קצוצה
חבילת פסטה מחיטה מלאה
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה
אופן ההכנה
לטגן בשמן זית את הבצל […]
יתרונות תזונתיים
קינוח ריבס – מתכון עשיר בסיבים תזונתיים
רכיבים
1 ק"ג ענפי ריבס (רברבר)
חצי כוס סוכר
מים
4 כפות קמח תפוח אדמה
יוגורט ביו 3%
אופן ההכנה
שוטפים את הגבעולים
חותכים לחתיכות קטנות ומוציאים את הסיבים הגסים
מניחים בסיר עם מים וסוכר ומבשלים על אש בינונית עד לפירוק הסיבים
שופכים קמח תפוחי אדמה לקערה עם מעט מים (מחוץ לסיר הבישול למניעת גושים), מערבבים היטב עד לקבלת נוזל […]
יתרונות תזונתיים
מתכון קרקר כשר לפסח משביע ובעל ערך תזונתי רב, עשיר בנוגדי חמצון
רכיבים
1 מצה
1 ביצה
1 כף גרעיני חמניה
כף זרעי צ'יה
קצת מלח, פלפל וכורכום
אופן ההכנה
מערבבים את כל הרכיבים
יוצרים קרקרים שטוחים או באמצעות כף מניחים על מגש על נייר אפייה בשלב אחד לפני הכי גבוה בתנור
אופים במשך 7 דקות בחום של 180 מעלות
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
תבלין הכורכום ידוע […]
יתרונות תזונתיים
מתכון פלפלים ממולאים כשרים לפסח שנותן שובע ארוך טווח. ניתן להחליף את הפלפלים בחצילים קטנים.
רכיבים
5 פלפלים גדולים בצבעים שונים
¼ קילו הודו טחון + ¼ קילו בשר טחון
½ כוס אורז מלא / אדום (מי שאינו אוכל קטניות אפשר להשתמש ב3/4 ק"ג בשר במקום האורז)
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
פלפל שחור, לבן , פפריקה, חוואיג', מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל הרכיבים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ושומן בלתי רווי, מתאים גם לרגישים לגלוטן.
רכיבים
160 גר' קמח כוסמין (כוס, למי שאין משקל)
150 גר' שיבולת שועל (כוס ושליש)
500 גר' מים
תערובת רשות, לפי מה שיש בבית:
50 גר' שומשום מלא
30 גר' זרעי צ'יה
30 גר' גרעיני פשתן
60 גר' גרעיני דלעת
30 גר' גרעיני חמניה
20 גר' שמן זית (2 כפות)
18 גר' מלח (2 כפיות)
אופן […]
יתרונות תזונתיים
המתכון הוא קינוח פשוט, קל להכנה וקליל. המנה מאוד צבעונית ומכילה מרקמים שונים. בנוסף, הקינוח המכיל חלבונים, פחמימות ושומנים שמשרים שובע ארוך טווח.
רכיבים
עבור 20 עוגיות שקדים
1.5 כוסות שקדים- חתוכים לקוביות
1 חלבון ביצה
רבע כוס אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
עבור מצות קרנצ'יות
מצה וחצי מלאה
ביצה
חצי כפית סוכר/דבש/סילאן
אופן ההכנה
ישנם מספר שלבים להכנת […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים וללא שומן טרנס
רכיבים
2 כוסות קינואה פיצפוצים או שיבולת שועל
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
2-3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום או דבש או סילאן או ממתיק סטיבול או סורלוז
1/2 כוס זרעי צ'יה ופשתן
1/2 כוס גרעיני דלעת וחמניות
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס שומשום מלא
1/2 כוס חמוציות או צימוקים
אופן ההכנה
מערבבים הכל באהבה.
משטחים על נייר אפייה.
מחממים […]
יתרונות תזונתיים
המתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון המסייעים לשמירה על רמות LDL תקינות בדם.
רכיבים
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קמח לבן
¼ כוס קוואקר דק
½ כפית אבקת אפייה
½ כוס סוכר
¼ כוס שמן
ביצה
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס פירות יבשים חתוכים (ניתן להוסיף גם אגוזים)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים בקערה קמח,קוואקר, אבקת אפייה וסוכר.
מוסיפים את השמן, ביצה ומיץ תפוזים ומערבבים.
שופכים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון דל שומן ועשיר בסידן
רכיבים עבור 10 מנות אישיות
500 גר' גבינה לבנה סקי 5%
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 5%
1.5 כוסות חלב 3%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר / 1 כף אבקת סוכרלוז
4 כפיות קפה נמס
1/2 כוס מים חמים
חבילת ביסקוויטים לוטוס
לזרייה: 1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
מעבירים לקערה גבינות, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר וטורפים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון משביע, עשיר בסיבים תזונתיים, ללא טיגון היכול להגביר היווצרות של אקרילאמיד
רכיבים למנה אישית
2 פרוסות לחם מלא
ביצה בגודל L
חופן זרעי צ'יה
כפית שמן זית איכותי
אופן ההכנה
שוברים את הביצה לתוך צלחת עמוקה ומוסיפים חופן זרעי צ'יה
טובלים קלות את פרוסות הלחם בבלילה
מניחים על מגש מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות
לאחר שמוציאים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים, דל בשומן
רכיבים עבור 20 לביבות אפויות
בטטה גדולה
3 גזרים בינוניים
חצי כוס קמח
2 ביצים
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה
קולפים את הרכיבים ומגרדים באמצעות מגרדת גסה.
מוסיפים את הביצים והתבלינים.
מלבבים לביבות ומניחים אותן על נייר אפייה משומן באופן קל בשמן קנולה.
משפריצים על כל לביבה – שפריץ של ספרי שמן קנולה/זית לפני הנחת הלביבה על המגש ועל הלביבה.
אופים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים)
רכיבים
1 חבילת שעועית קפואה או טרייה
1 חבילת תרד
1 סלק
50 גרם גרעינים שחורים קלופים
טחינה גולמית משומשום מלא
100 גרם גבינה צפתית 5%
כף שמן זית
תבלינים (מלחפלפל גס)
אופן ההכנה
מטגנים את השעועית על מחבת על לריכוך (אפשר על מים במקום שמן)
מוסיפים עלי תרד קצוצים גס ואת הגרעינים השחורים.
קולפים את הסלק ומכינים רצועות טריות באמצעות הקולפן […]
יתרונות תזונתיים
מתכון מהיר עשיר בסידן וחלבון
רכיבים
2 פרוסות לחם מקמח שיפון מלא
100 גרם חזה עוף
עלי רוקט
טחינה משומשום מלא
עגבניה
בצל
פלפל ומלח
אופן ההכנה
מורחים את הטחינה (לאחר דילולה) על פרוסות הלחם
מניחים עלי רוקט ופרוסות עגבניה דקות על הפרוסות
מטגנים את חזה העוף על מחבת יחד עם קצת בצל חתוך לרצועות (עדיף להשתמש בתרסיס שמן קנולה)
מתבלים לפי הטעם
מניחים את חזה העוף ופרוסות […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בברזל ודל בשומן
רכיבים
500 גרם בשר הודו אדום נקבה טחון ללא שומן (לבקש לטחון טרי ולהוציא את השומן מהבשר)
בצל סגול
2 פרוסות לחם מלא
ביצה אחת
300 מ"ל בירה לבנה
כוסברה
תבלינים לפי הטעם- מומלץ פלפל, מלח וכורכום
2 עגבניות
רסק עגבניות
אופן ההכנה
ראשית מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר בצל על מים או על שמן קנולה (רצוי מתרסיס) עד שקיפות.
מוסיפים מים וכ- 200 מ"ל בירה […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים, סידן ושומן בלתי רווי המסייע להורדת הכולסטרול הרע (LDL). החטיף יכול לסייע לריכוז ממושך ושמירה על רמות אנרגיה קבועות.
רכיבים ל- 40 חטיפי אנרגיה מיני
2 כוסות פצפוצי קינואה
75 גר' חלווה מפוררת ללא שומן טרנס
½ כוס טחינה משומשום מלא
3 כפות שמן קנולה
4 כפות דבש
4 כפות סילאן
כוס שומשום מלא
3 כפות זרעי פשתן
כוס תערובת […]
יתרונות תזונתיים
הכדוריות מתוקות, טעימות ומלאות בריאות, מצטיינות בכמות הסיבים התזונתיים, שומן חד ורב בלתי רווי ואין בהן כולסטרול כלל.
רכיבים ל- 55 כדוריות
500 גר’ תמרים ללא חרצנים (אפשר למצוא בחבילה דחוסה)
3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
3 כפות מים
2 כפות זרעי צ'יה
2 כפות זרעי פשתן
4 כפות אגוזי מלך/לוז/פקאן טבעיים טחונים
צלוחית עם שקדים גרוסים לקוביות/ אגוזים טחונים/ וכל […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים, סידן ושומן בלתי רווי המסייע להורדת הכולסטרול הרע (LDL). החמוציות עשירות בנוגדי חמצון חזקים וחומרים אנטי בקטריאלים.
רכיבים ל- 40 עוגיות
3 כוסות של שיבולת שועל
כוס טחינה גולמית משומשום מלא+כוס מים קרים
כוס תמרים יבשים/ חמוציות או כל תערובת אחרת
כוס סילאן או דבש
כוס תערובת אגוזים וגרעינים
אופן ההכנה
בתחילה מערבבים את הטחינה עם מים בקערה- […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בויטמין K, סידן ושומן בלתי רווי המסייע להורדת הכולסטרול הרע (LDL).
רכיבים עבור 60 יחידות סושי
200 גר' שקדים מולבנים
ק"ג תמר מג'הול
מנג'טים מנייר
אופן ההכנה
חורצים כל תמר לאורכו ומשטחים אותו.
טוחנים את השקדים במטחנת הקפה באופן רצוף (לא בפולסים) עד לקבלת מרקם שומני (מרציפן).
מכינים מהשקדים הטחונים מעין נקניקים למילוי התמרים.לאחר המילוי יש לסגור את התמר.
לאחר קבלת […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים, סידן ושומן בלתי רווי המסייע להורדת הכולסטרול הרע (LDL).
רכיבים ל- 45 פנקייקים משביעים
כוס קמח כוסמין
2 יוגורט ביו 1.5%-3%
4 ביצים
4 כפות דבש- לא חובה
גזר מגורד עדין
כוס מים
תפוחים, בננות ותותים חתוכים לקוביות.
זילוף סילאן (דבש תמרים)- לא חובה
אופן ההכנה
מערבבים את המצרכים הנוזליים ולאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה.
מחממים מחבת, מרססים בתרסיס השמן ויוצקים […]
יתרונות תזונתיים
כרוב הניצנים דל בקלוריות, עשיר בויטמין A, סיבים תזונתיים ואפילו תמצאו בו גם ברזל.
רכיבים
400 גר' כרוב ניצנים קפוא
2 כפות זרעי צ'יה טחונים
4 פרוסות טוסט לחם מלא טחונות לפירורי לחם
3 כפות שמן זית/קנולה
3 כפות שקדים טבעיים טחונים גס (50 גר')- ניתן לחמם קלות על מחבת
2 כפות מיץ לימון
מלח פלפל ושום כתוש לפי הטעם
אופן ההכנה
חולטים את […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסידן ובויטמין D
רכיבים
חצי גביע גבינת ריקוטה 5%
125 גר' גבינה בולגרית מגורדת 5%
100 גר' גבינת שמנת 5%
10 פלפלי מיני כתומים
100 גר' סלמון מעושן קצוץ
עירית קצוצה
שום לפי הטעם
ניתן להוסיף ירקות קצוצים נוספים
אופן ההכנה
מורידים לפלפים את "המכסה"
לאחר מכן מערבבים את הגבינות יחד
מוסיפים את הירק והסלמון וממלאים את הפלפלים
מקבלים מנה יפה, טעימה, עשירה בסידן ובויטמין D
מידע […]
יתרונות תזונתיים
העוגה עשירה בסיבים תזונתיים
רכיבים
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס שמן קנולה
200 מ"ל חלב
שקית וחצי אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום או 1/5 כוס סוכר דיאט 2 כפיות הל טחון
כף קינמון לתערובת
מעט קינמון לפיזור על העוגה
אופן ההכנה
לערבב הכל ביחד
לרפד את התבנית בנייר אפייה
להוסיף את הקינמון מלמעלה
לאפות ב-180 מעלות
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הקינמון הינו מקור מצוין למנגן, ברזל […]
יתרונות תזונתיים
מתכון בריא ועשיר באנטיאוקסידנטים ללא טיגון
רכיבים
כרובית גדולה מחולקת לפרחים
2 ביצים
כף שומשום
כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
מעט פיטרוזליה לקישוט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים במים רותחים את פרחי הכרובית כעשר דקות (כדאי להוסיף מעט מלח למים לפני הרתיחה)
מסננים את הפרחים ומסדרים בתבנית חסינת אש
לאחר מכן מערבבים את הביצים, השומשום, שמן הזית והתבלינים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים
רכיבים
2 בצלים קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום קצוצים
כף שמן זית או קנולה
500 גר'בשר הודו טחון (עדיפות לשווארמה הודו בטחינה לפי בקשתכם בסופר או אצל הקצב)
כפית צ'ילי טחון (למי שרוצה)
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')
מלח לפי הטעם
כף פפריקה אדומה
כפית דבש
חבילת פסטה מקמח מלא (500 גר')
מלח לפי הטעם
אופן […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים וללא שומן טרנס
רכיבים
2 כפות שמן זית
ביצה בגודל L
כוס מים
1.5 כוסות קמח מלא
1.5 כוס קמח לבן
כפית מלח
2 כפות סוכר חום
כף שמרים יבשים
אופן ההכנה
מערבבים הכל ביד על לקבלת מסה אחיד ולאחר מכן מניחים בקערה משומנת קלות (בשמן קנולה)
מכסים ומניחים לתפוח כ-שעה
לאחר התפיחה מחלקים ל-8 ומכינים מכל חלק כדור שטוח
מניחים על נייר אפייה […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ודל בשומן רווי
רכיבים
חומרים לבצק:
כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס קוואקר גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
כפית קינמון
קורט אבקת ציפורן
1/2 כוס שמן אגוזיםקנולה בכבישה קרה- מומלץ שהשמן יהיה במקפיא שעה לפני השימוש
חומרים למלית:
5 תפוחים חתוכים לקוביות או לפלחים
2 כפות מיץ לימון טרי
1/3 כוס דבש
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
כף קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט אבקת ציפורן
אופן […]
יתרונות תזונתיים
עוגת בננה עשירה באשלגן, סיבים תזונתיים ושומן בלתי רווי העוזר להורדת רמות כולסטרול
רכיבים
2 כוסות קמח מלא תופח
2 ביצים (לסובלים מכולסטרול גבוה ניתן לוותר על החלמון הצהוב)
כף אבקת קינמון
½ כוס סוכר
½ כוס שמן קנולה/ שמן אגוזים
2 בננות
כפית תמצית וניל או גירוד חלק הפנימי של חצי מקל קינמון
½ כוס חלב מים
4 עלי רוזמרין קצוצים היטב
תבנית אינגליש קייק
אופן […]
יתרונות תזונתיים
עוגת שוקולד דלת שומן ועשירה בסיבים תזונתיים
רכיבים
1.5 כוס קמח מלא
4 כפות אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתיה
5 כפות סוכר חום
כף אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן קנולה/ שמן אגוזים
4 כפות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
כפית תמצית וניל או גירוד חלק הפנימי של חצי מקל קינמון
כוס מים
אופן ההכנה
נערבב את כל החומרים יחד ונשים בתבנית […]
יתרונות תזונתיים
גרנולה ביתית עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים להורדת הכולסטרול הרע (LDL) ועשירה בזרחן, ויטמין B1, מגנזיום, מנגן וסלניום
רכיבים
2 כוסות שיבולת שועל
2 כפות קמח מלא
כוס גרעיני חמנייה גרעיני דלעת אגוזי מלך קצוצים
2 כפות נבט חיטה
3 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
כוס צימוקים אוכמניות תמרים קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את שיבולת השועל עם […]
יתרונות תזונתיים
המתכון מכיל אומגה 3 משמן הקנולה ואינו מכיל שומן טרנס הידוע הגורם לעלייה של הכולסטרול הרע (LDL)
רכיבים עבור 40 אזני המן קטנים
כוס ורבע קמח תופח (אפשר לשלב חצי קמח מלא וחצי קמח לבן)
½ כוס שמן קנולה
כפית סוכר
קורט מלח
½ כוס מים
למילוי- שוקולד מריר 80% קקאו או טחינה+סילאן או תמרים
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים יחד […]
יתרונות תזונתיים
המתכון עשיר בסיבים תזונתיים ללא חומרים משמרים ומכיל שומן בלתי רווי התורם לירידה בכולסטרול
רכיבים
ביצה
200 גר' קמח מלא
200 גר' קמח לבן
קורט מלח
15 גר' שמרים
160 גר' מים
30 גר' שמן קנולה
40 גר' סוכר/ממתיק
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים במיקסר בקערת לישה ל-9 דק'
לאחר מכן קולעים צמה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מברישים בביצה טרופה או […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסידן
רכיבים
500 גר' פסטה פנה/ פוזילי מקמח דורום או מקמח מלא
250 גר' ריקוטה פלפלים
5% חצי כוס חלב 3%
בזיליקום לפי הטעם
בצל קצוץ
ניתן להוסיף ברוקולי (שקית סנפרוסט)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות הכנה.
בסיר נפרד מאדים את הבצל במים עד לשקיפותו
מוסיפים את המים החלב עד לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים את הריקוטה, מערבבים היטב
מוסיפים את […]
יתרונות תזונתיים
קרקר בריאות עשיר בסיבים תזונתיים, עשיר בשומן בלתי רווי ויטמינים ומינרלים כגון: סידן, ברזל ואבץ
הקרקר מכיל אומגה 3 ואינו מכיל שומן טראנס
רכיבים ל 50-60 קרקרים
1 כוס קמח חיטה מלאה.
1 כוס קמח שיפון
1 שקית א. אפיה
0.5 כוס שיבולת שועל
1 כף מלח אטלנטי
1 כוס שומשום מלא
1 כוס שומשום שחור
1 כוס זרעי פשתן
0.5 כוס שמן זית
270 מ"ל […]
יתרונות תזונתיים
לחמניה דלה בנתרן (ללא הוספת מלח גס)
לחמניה עשירה בסיבים תזונתיים
רכיבים ל-25 לחמניות מדליקות
75 גר' קמח מלא
75 גר קמח לבן
ביצה
חבילת גבינת טוב טעם 3%
מלח גס/שומשום לפיזור מעל הלחמניות
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים בקערה וללוש
ייתכן וצריך להוסיף 1-2 כפות מים לפי מצב הבצק
לאחר שמתקבל בצק אחיד תולשים עיגולים קטנים ויוצרים בעזרת הידיים מעין מקלוני בצק שאותם […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר באשלגן ובליקופן
רכיבים
6 עגבניות
חצי כוס אורז מלא
2 כפות צנוברים
חופן עלי בזילקום
מלח ופלפל
בצל קצוץ
כף שמן זית
אופן ההכנה
מאדים את הבצל עד לשקיפותו
מוסיפים את האורז הצנוברים והבזיליקום
מתבלים
לאחר אידוי של כמה דק' מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים 15 דק' עד לרמה שהאורז מתחיל להתרכך אך קשה מבפנים
חותכים את החלק העליון של העגבניה ליצירת מכסה, מוציאים את תוכן […]
יתרונות תזונתיים
לחם עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע
רכיבים
1 ק"ג קמח (ניתן להמיר מחצית לקמח מלא או קמח שיפון) או 1 ק"ג קמח מלא+ כף גלוטן
3 כפות סוכר (לא חייב)
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות שמרים יבשים או כל כמות אחרת של שמרים ל-1 ק"ג
2-2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
לערבב כל החומרים. ללוש במיקסר 7-10 דקות. […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בברזל ודל בשומן
רכיבים
500 גר' בשר אגוז טחון דל שומן (שהקצב ניקה לגמרי משומן)
בצל קצוץ דק דק
כפית קינמון טחון
רבע כפית זנגוויל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף שיבולת שועל טחונה
כף שמן זית
מעט שמן קנולה /ספריי קנולה למחבת
ביצה
אופן ההכנה
לערבב היטב בעזרת כפות הידיים את כל המרכיבים מכל הלב עד לקבלת תערובת אחידה
מהתערובת אפשר להכין קציצה שטוחה […]
יתרונות תזונתיים
מתכון דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים
רכיבים
חצי קילו עוף טחון/הודו
3 כוסות חומוס טחון (לגונדי)
240 גר' בצל קצוץ דק
1/2 כוס שמן קנולה/זית
חצי עד 3/4 כוס מים
כמון, כוסברה יבשה טחונה, מלח , פלפל, רבע כפית הל טחון)
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד לעיסה רכה
לבשל בתוך מרק ירקות כ-20 דקות
ניתן להקפאה (ללא המרק)
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
אם תבחרו להכין את […]
יתרונות תזונתיים
מתכון דל בשומן שאינו מצריך טיגון
רכיבים
1 תפו"א
2 קישואים
1 גזר
1 בטטה 1 בצל
1 ביצה
2 חלבוני ביצה
2 כפות קמח מלא תופח
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים את הירקות היטב ומייבשים. אפשר בלי לקלף- רק לשטוף היטב
מכניסים למעבד מזון לדיסקית גסה ומגרדים את הירקות
מסלקים את עודף הנוזלים ומוסיפים את הביצה והחלבונים
מערבבים היטב עם המלח והפלפל + 2 כפות קמח מלא […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון, מתכון עשיר בסידן
רכיבים
כוס פסטה מבושלת- רצוי בצורת ביסלי
גביע קוטג' 5%
1 ביצה
כרובית מבושלת מעוכה/ ברוקולי/ תרד/ פטריות מאודות עם בצל
אופן ההכנה
מערבבים הכל
מכניסים לתבנית אישית
אופים בתנור 20 דקות ב-200 מעלות
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
על מנת להוסיף מנות חלבון וסידן אפשר להוסיף גביע יוגורט/ במקום גביע קוטג' שלם אפשר לשים חצי […]
יתרונות תזונתיים
חומוס ביתי בעל ערך גליקמי נמוך, מה שהופך אותו למזון משביע במיוחד ואידאלי לסובלים מבעיות ברמות הסוכר
רכיבים
קופסת חומוס משומר במלח בלבד
כוס טחינה גולמית משומשום מלא
כוס מים
שני שיני שום קצוצות
כמון לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים את גרגירי החומוס ושמים את כל החומרים בקערה. בעזרת בלנד מוט טוחנים עד למרקם הרצוי
ניתן לאכול חם או קר
מידע נוסף שעשוי לעניין […]
יתרונות תזונתיים
החומוס נמצא כמסייע ברמות הכולסטרול הרע בזכות הסיבים התזונתיים המצויים בו
רכיבים
1/2 ק"ג גרגירי חומוס מושרים ללילה ומבושלים עד כדי ריכוך (לאחר ההשריה יש לשטוף היטב)
כוס טחינה גולמית משומשום מלא
שן שום
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון אחד או שניים
אופן ההכנה
לרסק הכל בפוד-פרוססור עד לממרח הרצוי
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הנבטה של החומוס מעלה את הערך התזונתי של הפולים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון דל בשומן
רכיבים
ביצה/ 2 לובננים
עשבי תיבול: פיטרוזליה/ שמיר/ שום/ בצל ירוק/ כרפס/עגבניה וכל העולה על רוחכם
2 כפות מים
אופן ההכנה
מערבבים הכל יחד, מוסיפים אהבה ומכניסים למיקרו ל-2 דק'
אפשר לטפטף מעט שמן זית מעל לפני ההגשה
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הכמת היומית המומלצת למבוגר היא ביצה ליום במידה ואין בעיה של יתר כולסטרול בדם
יתרונות תזונתיים
מתכון ללא תוספת שמן
רכיבים
בצל לבן יבש
שום
פטריות שמפיניון
צנוברים
עוף שלם
בשר בקרהודו טחון
תבלינים (מלח, פלפל, כורכום, זעפרן)
עשבי תיבול (טימין, רוזמרין, כוסברה)
אופן ההכנה
מטגנים בצל על מחבת בלי שמן (אפשר להוסיף קצת מים) עד להתרככותו.
מוסיפים 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
מוסיפים פטריות שמפיניון חתוכות קטן וצנוברים
מוסיפים את הבשר הטחון (אפשר בקר, הודו או שילוב) ומערבבים.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם
מורידים מהאש ומחכים […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובשלל אנטיאוקסידנטים
רכיבים
בצל לבן יבש
בצל סגול יבש
שום
פטריות שמפיניון
לקט ירקות (אפונה, גזר, תירס, סלרי)
נתחי פרגית
נתחי דג ים (לברק או מוסר ים) שרימפס מקולפים
אורז מלא
תבלינים (מלח, פלפל, כורכום, זעפרן)
עשבי תיבול (טימין)
אופן ההכנה
מחממים בצל על המחבת ללא שמן (אפשר להוסיף בסוף בשביל הטעם) עד להתרככותו
ניתן להוסיף מים למניעת הדבקות
מוסיפים 4 שיני שום חתוכות לפרוסות […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ודל בשומן
רכיבים
קישואים עגולים חצויים ל-2
3 גזרים
2 בצלים
2 כפות פירורי לחם
ביצה
כף פרמזן
תבלינים: מלח, פלפל, שן שום,טימין ופטרוזיליה
אופן ההכנה
מבשלים קלות את הקישואים 5-10 דקות על מנת לרככם מעט
מוציאים את תוכנם באמצעות כף
מחממים מעט שמן קנולה על מחבת ומקפיצים את הבצל יחד עם תוכן הקישואים וגזר מגורד
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם ונותנים לתערובת המילוי […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסלניום ובויטמינים מקבוצת B
רכיבים
1 חבילת מיקס פטריות
1 בצל גדול
תבלינים
אופן ההכנה
מטגנים בצל חתוך גס אחד על מחבת –ניתן לטגן על קצת מים במקום השמן
מוסיפים חבילת מיקס פטריות (שמפיניון, שיטקי) אחת ומטגנים קלות עד תחילת שינוי הצבע
מוסיפים 3 ליטרים של מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים תבלינים לפי הטעם (מומלץ פלפל שחור, מלח, בהרט)
מוסיפים פטריות נוספות עדינות […]
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בקרטנואידים המשמשים כנוגדי חמצון
רכיבים
2.5 כוסות דלעת/דלורית חתוכה לקוביות
2 כפות מיץ ליים
כף חוצץ יין מתובל
2 פלפלים קלויים וקצוצים
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
כף כוסברה דק מאוד
2 כפות שקדים טיבעיים קצוצים
אופן ההכנה
מאדים את קוביות הדלעת מעל מים רותחים במשך 5 דק'
משהים דקה ומסננים היטב
שמים בקערה את כל המרכיבים ואוכלים בתאבון
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסידן
רכיבים
1 קופסאת פטריות
1 בצל
1 כף שמן ( או פחות)
1 קוטג' 1
חבילה גבינת טוב טעם או טבורוג
1 כוס גבינה בולגרית5% מגורדת
2 כפות קמח(רצוי מלא) או פירורי לחם
1 ביצה
פטרוזילה לפי הטעם
פילפל ומלח לפי הטעם
תבנית אפייה משומנת מעט
אופן ההכנה
מטגנים בצל בכף שמן
מוסיפים פטריות ומטגנים עד שהן מוכנות
מערבבים את כל שער המרכיבים ביחד
מוסיפים פטריות לתערובות.
מעבירים לתבנית […]
יתרונות תזונתיים
מתכון של בצק פריך ללא שומן טרנס הגורם להעלאת הכולסטרול הרע (LDL) בדם
רכיבים
300 גרם קמח
ביצה
2 כפיות סוכר
150 גרם שמן קנולה
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בפוד פרוססור עד לקבלת בצק פירורים
לאחר מכן ממשיכים ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה
בסוף התהליך עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
מאמר בנושא פחמימות
צפו בסרטון בכדי ללמוד על שירות האון ליין וידאו צ’ט של דיאטנית עד הבית