יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ושומן בלתי רווי, מתאים גם לרגישים לגלוטן.

רכיבים

  • 160 גר' קמח כוסמין (כוס, למי שאין משקל)
  • 150 גר' שיבולת שועל (כוס ושליש)
  • 500 גר' מים
  • תערובת רשות, לפי מה שיש בבית:
  • 50 גר' שומשום מלא
  • 30 גר' זרעי צ'יה
  • 30 גר' גרעיני פשתן
  • 60 גר' גרעיני דלעת
  • 30 גר' גרעיני חמניה
  • 20 גר' שמן זית (2 כפות)
  • 18 גר' מלח (2 כפיות)

אופן ההכנה

  1. מערבבים הכל בקערה לעיסה אחידה, שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (הכמות מתאימה לשתי תבניות גדולות).
  2. בעזרת כף, מורחים את התערובת על התבנית: התערובת מאוד נוזלית וקל לעשות זאת עם כף פשוטה או מרית. 
  3. הכי חשוב: התערובת המרוחה צריכה להיות דקה דקה דקה… כמה שיותר דק – יותר קריספי!
  4. לאפות בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות, להוציא, לחרוץ סימנים (בסכין חד או בחותכן פיצות) ולהחזיר לאפיה נוספת של 45 דקות או עד שהקרקרים פריכים.
  5. אפשר לאפות את שתי התבניות יחד בטורבו, אבל צריך להשגיח שלא ייחרך.
  6. אפשר לשים בפנים איזה גרעינים/תוספות שרוצים רק צריך לקחת בחשבון שכל תוספת מעמיסה על התערובת ככה שיש להוסיף עוד מים על מנת שהתערובת תישאר נוזלית יחסית ולא סמיכה.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

חופן של קרקר בריאות בתוספת של גבינה 5% מהווה ארוחת ביניים מצוינת