יתרונות תזונתיים

מתכון פלפלים ממולאים כשרים לפסח שנותן שובע ארוך טווח. ניתן להחליף את הפלפלים בחצילים קטנים.

רכיבים

  • 5 פלפלים גדולים בצבעים שונים
  • ¼ קילו הודו טחון + ¼ קילו בשר טחון
  • ½ כוס אורז מלא / אדום (מי שאינו אוכל קטניות אפשר להשתמש ב3/4 ק"ג בשר במקום האורז)
  • ביצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • פלפל שחור, לבן , פפריקה, חוואיג', מלח

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל הרכיבים יחד
  2. מורידים את ראש הפלפל וממלאים אותו כ3/4 מהגובה.
  3. בסיר עם כפית שמן חותכים בצל, פלפל 2-3 עגבניות , שום כתוש ונותנים לירקות מעט להתאדות בסיר מכוסה.
  4. מכניסים מים בגובה הפלפלים ומוסיפים -קופסאת רסק עגבניות כפית סוכר, אורגנו, מעט מלח, פפריקה אדומה. הפלפלים מתבשלים כשעה על אש נמוכה.
  5. אחרי כ- 50 דקות יש לערבב כף קמח תפוח אדמה עם חצי כוס מים ולשפוך מלמעלה.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

מקבץ טיפים מעולים לחג הפסח