יתרונות תזונתיים
מתכון פלפלים ממולאים כשרים לפסח שנותן שובע ארוך טווח. ניתן להחליף את הפלפלים בחצילים קטנים.
רכיבים
- 5 פלפלים גדולים בצבעים שונים
- ¼ קילו הודו טחון + ¼ קילו בשר טחון
- ½ כוס אורז מלא / אדום (מי שאינו אוכל קטניות אפשר להשתמש ב3/4 ק"ג בשר במקום האורז)
- ביצה
- פטרוזיליה קצוצה
- בצל קצוץ
- פלפל שחור, לבן , פפריקה, חוואיג', מלח
אופן ההכנה
- מערבבים את כל הרכיבים יחד
- מורידים את ראש הפלפל וממלאים אותו כ3/4 מהגובה.
- בסיר עם כפית שמן חותכים בצל, פלפל 2-3 עגבניות , שום כתוש ונותנים לירקות מעט להתאדות בסיר מכוסה.
- מכניסים מים בגובה הפלפלים ומוסיפים -קופסאת רסק עגבניות כפית סוכר, אורגנו, מעט מלח, פפריקה אדומה. הפלפלים מתבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אחרי כ- 50 דקות יש לערבב כף קמח תפוח אדמה עם חצי כוס מים ולשפוך מלמעלה.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
מקבץ טיפים מעולים לחג הפסח