יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים
רכיבים
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 4 שיני שום קצוצים
- כף שמן זית או קנולה
- 500 גר'בשר הודו טחון (עדיפות לשווארמה הודו בטחינה לפי בקשתכם בסופר או אצל הקצב)
- כפית צ'ילי טחון (למי שרוצה)
- קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')
- מלח לפי הטעם
- כף פפריקה אדומה
- כפית דבש
- חבילת פסטה מקמח מלא (500 גר')
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- לאדות את הבצל עם מעט מים כמה דקות עד שהופך לשקוף, להוסיף את הגזר והסלרי ולהמשיך לאדות
- להוסיף את השום, ולאחר דקה את ההודו הטחון. לערבב היטב ולפורר את הבשר בעזרת כף עץ
- להוסיף את העגבניות המרוסקות ותבלין הצ'ילי, להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כשעה
- להוסיף את המלח, הסוכר והפפריקה. בשלב זה ניתן להוסיף את שמן הזית (לא חובה, ניתן להוסיף אותו לסלט במקום)
- לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולהעביר לקערת הגשה, לצקת מעל את רוטב הבולונז ולהגיש
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
ניתן להכניס למתכון ירקות מגורדים בשלל צבעים- מתאים במיוחד לילדים שלא אוהבים לאכול ירקות