יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים

רכיבים

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצים
  • כף שמן זית או קנולה
  • 500 גר'בשר הודו טחון (עדיפות לשווארמה הודו בטחינה לפי בקשתכם בסופר או אצל הקצב)
  • כפית צ'ילי טחון (למי שרוצה)
  • קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')
  • מלח לפי הטעם
  • כף פפריקה אדומה
  • כפית דבש
  • חבילת פסטה מקמח מלא (500 גר')
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. לאדות את הבצל עם מעט מים כמה דקות עד שהופך לשקוף, להוסיף את הגזר והסלרי ולהמשיך לאדות
  2. להוסיף את השום, ולאחר דקה את ההודו הטחון. לערבב היטב ולפורר את הבשר בעזרת כף עץ
  3. להוסיף את העגבניות המרוסקות ותבלין הצ'ילי, להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כשעה
  4. להוסיף את המלח, הסוכר והפפריקה. בשלב זה ניתן להוסיף את שמן הזית (לא חובה, ניתן להוסיף אותו לסלט במקום)
  5. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולהעביר לקערת הגשה, לצקת מעל את רוטב הבולונז ולהגיש

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

ניתן להכניס למתכון ירקות מגורדים בשלל צבעים- מתאים במיוחד לילדים שלא אוהבים לאכול ירקות