זרעי צ'יה עשירים ברכיבים תזונתיים רבים כגון : אומגה 3, סיבים, חלבון, ברזל, אבץ, סידן, זרחן, אשלגן, נחושת וויטמינים ומינרלים שונים.אפשר להוסיף אותם ליוגורט או לסלט וכו'. על מנת להנות מהיתרונות התזונתיים שלהם כדאי לאכול אותם טחונים, ניתן לאכול את הגרעינים בשלמותם אך אז הם יתפקדו יותר כסיב תזונתי. הכמות המומלצת להספקת אומגה 3 בכמות טובה הינה 3 כפות ביום. יש לקחת בחשבון שמדובר בזרעים העשירים בסיבים ועל כן מומלץ לשתות מים בהתאם.