יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בחלבון, עשיר בברזל, ויטמינים ומינרלים.
רכיבים
- 400 גרם הודו אדום נקבה טחון
- 200 גרם בקר טחון
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 גזר מגורד
- 2 עגבניות חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי סלרי ללא העלים קצוצים
- 1 חבילת עגבניות מרוסקות 250 גרם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חבילת פסטה מחיטה מלאה
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה
אופן ההכנה
- לטגן בשמן זית את הבצל עד שיזהיב. אפשר גם "לטגן" במים בלבד.
- להוסיף גמבה, סלרי וגזר.
- להוסיף את העגבניות ולחכות עד שהנוזלים יתאדו.
- להוסיף את הבשר ולטגן היטב.
- להוסיף חבילת עגבניות מרוסקות ולערבב היטב.
- להוסיף 2 שיני שום כתוש ותבלינים לפי הטעם.
- לבשל כ-10 דקות על אש בינונית כשהסיר מכוסה.
- לבשל פסטה מחיטה מלאה עפ"י הוראות ההכנה ע"ג האריזה (אפשר במקביל להכנת הרוטב).
- לסנן את הפסטה ולהוסיף לתבשיל.
- להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב.
- בתאבון!
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
פסטה מחיטה מלאה עשירה בסיבים. מהם סיבים תזונתיים? כל המידע כאן.