יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בחלבון, עשיר בברזל, ויטמינים ומינרלים.

רכיבים

  • 400 גרם הודו אדום נקבה טחון
  • 200 גרם בקר טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 גזר מגורד
  • 2 עגבניות חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי סלרי ללא העלים קצוצים
  • 1 חבילת עגבניות מרוסקות 250 גרם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חבילת פסטה מחיטה מלאה
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה

אופן ההכנה

  1. לטגן בשמן זית את הבצל עד שיזהיב. אפשר גם "לטגן" במים בלבד.
  2. להוסיף גמבה, סלרי וגזר.
  3. להוסיף את העגבניות ולחכות עד שהנוזלים יתאדו.
  4. להוסיף את הבשר ולטגן היטב.
  5. להוסיף חבילת עגבניות מרוסקות ולערבב היטב.
  6. להוסיף 2 שיני שום כתוש ותבלינים לפי הטעם.
  7. לבשל כ-10 דקות על אש בינונית כשהסיר מכוסה.
  8. לבשל פסטה מחיטה מלאה עפ"י הוראות ההכנה ע"ג האריזה (אפשר במקביל להכנת הרוטב).
  9. לסנן את הפסטה ולהוסיף לתבשיל.
  10. להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב.
  11. בתאבון!

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

פסטה מחיטה מלאה עשירה בסיבים. מהם סיבים תזונתיים? כל המידע כאן.