יתרונות תזונתיים
קרקר בריאות עשיר בסיבים תזונתיים, עשיר בשומן בלתי רווי ויטמינים ומינרלים כגון: סידן, ברזל ואבץ
הקרקר מכיל אומגה 3 ואינו מכיל שומן טראנס
רכיבים ל 50-60 קרקרים
- 1 כוס קמח חיטה מלאה.
-
1 כוס קמח שיפון
-
1 שקית א. אפיה
-
0.5 כוס שיבולת שועל
-
1 כף מלח אטלנטי
-
1 כוס שומשום מלא
-
1 כוס שומשום שחור
-
1 כוס זרעי פשתן
-
0.5 כוס שמן זית
-
270 מ"ל מים
-
לציפוי: 2 חופנים גרעיני חמניות+דלעת
אופן ההכנה
-
בהתחלה מערבבים את כל היבשים
-
אח"כ מוסיפים את כל הרטובים
-
לוקחים את הבצק ומרדדים אותו להיות דק
-
מחלקים אותו עם גלגלת של פיצה ואופים בתנור 170 מעלות 13-17 דקות (תלוי בתנור)
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
קמח שיפון מכיל כמות קטנה מאוד של גלוטן ולכן יוצר עיסה דחוסה וכבדה. כדאי לשלב אותו באפייה עם קמח שמכיל אחוז גבוה של גלוטן כגון קמח חיטה או קוסמין או להוסיף את הגלוטן בנפרד. קמח שיפון עשיר בברזל, סלניום, מנגן וזרחן.