יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר באשלגן ובליקופן
רכיבים
- 6 עגבניות
- חצי כוס אורז מלא
- 2 כפות צנוברים
- חופן עלי בזילקום
- מלח ופלפל
- בצל קצוץ
- כף שמן זית
אופן ההכנה
-
מאדים את הבצל עד לשקיפותו
-
מוסיפים את האורז הצנוברים והבזיליקום
-
מתבלים
-
לאחר אידוי של כמה דק' מוסיפים כוס מים חמים ומבשלים 15 דק' עד לרמה שהאורז מתחיל להתרכך אך קשה מבפנים
-
חותכים את החלק העליון של העגבניה ליצירת מכסה, מוציאים את תוכן העגבניה וקוצצים
-
מוסיפים את העגבניה לאורז וממלאים את העגבניות הרכות 3/4 גובה
-
סוגרים את המכסה ואופים בתנור למשך חצי שעה לערך ב180 מעלות
-
בתאבון
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הפיגמנט האדום בעגבניה נקרא ליקופן שידוע בפעילותו כנוגד חמצון חזק. העגבניה מועילה גם בטיפול בעצירות