יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר באשלגן ובליקופן

רכיבים

  • 6 עגבניות
  • חצי כוס אורז מלא
  • 2 כפות צנוברים
  • חופן עלי בזילקום
  • מלח ופלפל
  • בצל קצוץ
  • כף שמן זית

אופן ההכנה

  1. מאדים את הבצל עד לשקיפותו
  2. מוסיפים את האורז הצנוברים והבזיליקום
  3.  מתבלים
  4. לאחר אידוי של כמה דק' מוסיפים כוס מים  חמים ומבשלים 15 דק' עד לרמה שהאורז מתחיל להתרכך אך קשה מבפנים
  5. חותכים את החלק העליון של העגבניה ליצירת מכסה, מוציאים את תוכן העגבניה וקוצצים
  6. מוסיפים את העגבניה לאורז וממלאים את העגבניות הרכות 3/4 גובה
  7. סוגרים את המכסה ואופים בתנור למשך חצי שעה לערך ב180 מעלות
  8. בתאבון

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

הפיגמנט האדום בעגבניה נקרא ליקופן שידוע בפעילותו כנוגד חמצון חזק. העגבניה מועילה גם בטיפול בעצירות