יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובשלל אנטיאוקסידנטים
רכיבים
- בצל לבן יבש
- בצל סגול יבש
- שום
- פטריות שמפיניון
- לקט ירקות (אפונה, גזר, תירס, סלרי)
- נתחי פרגית
- נתחי דג ים (לברק או מוסר ים) שרימפס מקולפים
- אורז מלא
- תבלינים (מלח, פלפל, כורכום, זעפרן)
- עשבי תיבול (טימין)
אופן ההכנה
- מחממים בצל על המחבת ללא שמן (אפשר להוסיף בסוף בשביל הטעם) עד להתרככותו
- ניתן להוסיף מים למניעת הדבקות
- מוסיפים 4 שיני שום חתוכות לפרוסות מוסיפים את נתחי הפרגית ודואגים לסגירה מכל הצדדים
- מוסיפים את נתחי הדג שרימפס מקולפים ומערבבים
- אחרי כדקה מוסיפים את האורז (מומלץ להשרותו במים חמים לפני הבישול) מוסיפים מים רותחים
- מוסיפים את הפטריות ולקט הירקות
- מתבלים לפי הטעם
- מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל עד שהאורז מוכן, תוך כדי ערבוב כל מספר דקות
- כשהמנה מוכנה ניתן להוסיף שמן זית כתית מעולה
- בתיאבון!
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
כורכום הינו נוגד חימצון (אנטיאוקסידנט) חזק טבעי המווסת את רמות הרדיקלים החופשיים בגוף ובכך מוריד את הסיכון לסרטן