יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובשלל אנטיאוקסידנטים

רכיבים

  • בצל לבן יבש
  • בצל סגול יבש
  •  שום
  •  פטריות שמפיניון
  •  לקט ירקות (אפונה, גזר, תירס, סלרי)
  •  נתחי פרגית
  •  נתחי דג ים (לברק או מוסר ים) שרימפס מקולפים
  •  אורז מלא
  •  תבלינים (מלח, פלפל, כורכום, זעפרן)
  •  עשבי תיבול (טימין)

אופן ההכנה

  1. מחממים בצל על המחבת ללא שמן (אפשר להוסיף בסוף בשביל הטעם) עד להתרככותו
  2.  ניתן להוסיף מים למניעת הדבקות
  3.  מוסיפים 4 שיני שום חתוכות לפרוסות מוסיפים את נתחי הפרגית ודואגים לסגירה מכל הצדדים
  4.  מוסיפים את נתחי הדג שרימפס מקולפים ומערבבים
  5.  אחרי כדקה מוסיפים את האורז (מומלץ להשרותו במים חמים לפני הבישול) מוסיפים מים רותחים
  6.  מוסיפים את הפטריות ולקט הירקות
  7.  מתבלים לפי הטעם
  8. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל עד שהאורז מוכן, תוך כדי ערבוב כל מספר דקות
  9.  כשהמנה מוכנה ניתן להוסיף שמן זית כתית מעולה
  10.  בתיאבון!

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

כורכום הינו נוגד חימצון (אנטיאוקסידנט) חזק טבעי המווסת את רמות הרדיקלים החופשיים בגוף ובכך מוריד את הסיכון לסרטן