יתרונות תזונתיים

מתכון בריא ועשיר באנטיאוקסידנטים ללא טיגון

רכיבים

  • כרובית גדולה מחולקת לפרחים
  • 2 ביצים
  • כף שומשום
  • כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מעט פיטרוזליה לקישוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מבשלים במים רותחים את פרחי הכרובית כעשר דקות (כדאי להוסיף מעט מלח למים לפני הרתיחה)
  2. מסננים את הפרחים ומסדרים בתבנית חסינת אש
  3. לאחר מכן מערבבים את הביצים, השומשום, שמן הזית והתבלינים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה ושופכים לתבנית
  4. יש לאפות ב180 מעלות כ-20-15 דק'

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

הכרובית שייכת למשפחת המצליבים, בעלת יכולת מוכחת להגנה בפני סרטן. הכרובית מכילה פיטוכימיקלים כמו פיטוסטרולים וחומצה D גלוקארית התורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם.