יתרונות תזונתיים
מתכון בריא ועשיר באנטיאוקסידנטים ללא טיגון
רכיבים
- כרובית גדולה מחולקת לפרחים
- 2 ביצים
- כף שומשום
- כף שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- מעט פיטרוזליה לקישוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מבשלים במים רותחים את פרחי הכרובית כעשר דקות (כדאי להוסיף מעט מלח למים לפני הרתיחה)
- מסננים את הפרחים ומסדרים בתבנית חסינת אש
- לאחר מכן מערבבים את הביצים, השומשום, שמן הזית והתבלינים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה ושופכים לתבנית
- יש לאפות ב180 מעלות כ-20-15 דק'
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הכרובית שייכת למשפחת המצליבים, בעלת יכולת מוכחת להגנה בפני סרטן. הכרובית מכילה פיטוכימיקלים כמו פיטוסטרולים וחומצה D גלוקארית התורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם.