יתרונות תזונתיים
לחם עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע
רכיבים
- 1 ק"ג קמח (ניתן להמיר מחצית לקמח מלא או קמח שיפון) או 1 ק"ג קמח מלא+ כף גלוטן
-
3 כפות סוכר (לא חייב)
-
1 כף מלח
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כפות שמרים יבשים או כל כמות אחרת של שמרים ל-1 ק"ג
-
2-2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
-
לערבב כל החומרים. ללוש במיקסר 7-10 דקות. ניתן ללוש ביד (זמן ארוך יותר)
-
יש להתפיח עד להכפלת הנפח
-
לאחר מכן ליצור צורות, להתפיחן. לאחר ההתפחה אפשר למרוח בביצה או לטבול בקמח
-
לאפות 35-40 דקות. עד שתחתית הלחמניה או החלה יקבלו צבע חום
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
ניתן להוסיף לבצק, מהשלב ההתחלתי ככל העולה על רוחכם: עגבניות מיובשות, זיתים, זעתר, אגוזים וכ"ד
ליצירת קרום קשה יש לשים צלוחית עם מים בתחתית התנור או לרסס הלחם מדי פעם במים