יתרונות תזונתיים

לחם עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע

רכיבים

    • 1 ק"ג קמח (ניתן להמיר מחצית לקמח מלא או קמח שיפון) או 1 ק"ג קמח מלא+ כף גלוטן
    • 3 כפות סוכר (לא חייב)
    • 1 כף מלח
    • 1/2 כוס שמן קנולה
    • 2 כפות שמרים יבשים או כל כמות אחרת של שמרים ל-1 ק"ג
    • 2-2.5 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה

  1. לערבב כל החומרים. ללוש במיקסר 7-10 דקות. ניתן ללוש ביד (זמן ארוך יותר)
  2. יש להתפיח עד להכפלת הנפח
  3. לאחר מכן ליצור צורות, להתפיחן. לאחר ההתפחה אפשר למרוח בביצה או לטבול בקמח
  4. לאפות 35-40 דקות. עד שתחתית הלחמניה או החלה יקבלו צבע חום

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

ניתן להוסיף לבצק, מהשלב ההתחלתי ככל העולה על רוחכם: עגבניות מיובשות, זיתים, זעתר, אגוזים וכ"ד

ליצירת קרום קשה יש לשים צלוחית עם מים בתחתית התנור או לרסס הלחם מדי פעם במים