יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בברזל ודל בשומן
רכיבים
- 500 גר' בשר אגוז טחון דל שומן (שהקצב ניקה לגמרי משומן)
- בצל קצוץ דק דק
- כפית קינמון טחון
- רבע כפית זנגוויל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כף שיבולת שועל טחונה
- כף שמן זית
- מעט שמן קנולה /ספריי קנולה למחבת
- ביצה
אופן ההכנה
- לערבב היטב בעזרת כפות הידיים את כל המרכיבים מכל הלב עד לקבלת תערובת אחידה
- מהתערובת אפשר להכין קציצה שטוחה בגודל הרצוי
- לאחר מכן להניח על מחבת הפסים שחומם עם מעט שמן קנולה וכאשר רואים את הנוזלים יוצאים מהבשר זה בזמן להפוך את ההמבורגר
- ניתן להגיש עם בצל סגול ולבן, עגבניה ומלפפון חמוץ ומעט קטשופ/חרדל על לחמניה ביתית/קנוייה מקמח מלא
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
טיפ לסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול רע:
ניתן לוותר על החלמון של הביצה ובכך להוריד את כמות השומן הרווי במנה!
מידע בנושא מזונות עשירים בברזל