יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בברזל ודל בשומן

רכיבים

  • 500 גר' בשר אגוז טחון דל שומן (שהקצב ניקה לגמרי משומן)
  •  בצל קצוץ דק דק
  •  כפית קינמון טחון
  •  רבע כפית זנגוויל
  •  מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  •  כף שיבולת שועל טחונה
  •  כף שמן זית
  •  מעט שמן קנולה /ספריי קנולה למחבת
  •  ביצה

אופן ההכנה

  1. לערבב היטב בעזרת כפות הידיים את כל המרכיבים מכל הלב עד לקבלת תערובת אחידה
  2.  מהתערובת אפשר להכין קציצה שטוחה בגודל הרצוי
  3. לאחר מכן להניח על מחבת הפסים שחומם עם מעט שמן קנולה וכאשר רואים את הנוזלים יוצאים מהבשר זה בזמן להפוך את ההמבורגר
  4. ניתן להגיש עם בצל סגול ולבן, עגבניה ומלפפון חמוץ ומעט קטשופ/חרדל על לחמניה ביתית/קנוייה מקמח מלא

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

טיפ לסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול רע:

ניתן לוותר על החלמון של הביצה ובכך להוריד את כמות השומן הרווי במנה!

מידע בנושא מזונות עשירים בברזל