יום העצמאות נחשב לחג מאוד "אקטיבי" המאופיין בפעילות גופנית מאוד נמרצת- הנפנוף על המנגל. לרוב פעילות זו מתקיימת בחיק הטבע, בחצר הבית או על אי תנועה פנוי וכמו כל דבר טוב מתחלקת ל 3 חלקים עיקריים- הבשרים, התוספות והשתייה. להלן מספר שדרוגים בריאים למנות הקלאסיות של יום העצמאות.
הבשרים
יש סוגים רבים של בשרים שדלים בשומן ועשירים בטעם כגון: בשר סינטה, פילה, כתף, צוואר, קבב או המבורגר תוצרת בית ללא תוספת שומן מהחי על בסיס שמן זית איכותי, עוף הודו ואפילו דגים דלי שומן (כמובן ללא העור והשומן הנגלה לעין). יש לציין שבשר אדום (כולל בשר הודו אדום) עשיר בברזל, B12 ואבץ התורמים לתפקוד תקין של מערכות הגוף.
חשוב לדעת כי בתהליך צליית הבשר על הגריל נוצרים תוצרי לוואי מזיקים הנקראים הטרוציקליים וככל שטמפרטורת הבשר עולה כך עולה כמותם. על מנת להפחית את כמותם למינימום מומלץ להוסיף מרינדה על בסיס שמן זית, להעדיף דרגת צלייה מדיום-מדיום רייר ולאכול ירקות ממשפחת המצליבים כגון: כרוב לבן וסגול, כרובית, ברוקולי וכד'.
התוספות
מי לא אוכל חומוס ביום העצמאות? הרי אין יותר ישראלי מזה. המרכיב העיקרי בסלט החומוס הוא גרגרי חומוס מבושלים וטחונים (ידועים גם בשם העברי "חימצה") אליהם מוספים טחינה ותבלינים. נשמע פשוט ובריא? זה אכן כך! מחקרים מראים כי לחומוס יתרונות בריאותיים רבים והוא אכן מכיל מכיל חלבון איכותי, סידן, ברזל, אשלגן, ויטמינים וחומצות שומן בלתי רוויות. אז מה הבעיה? לחומוס תעשייתי מוסיפים חומרים משמרים ומייצבים רבים ע"מ לשמור על חיי מדף לאורך זמן,ובמקרה זה מה שטוב לחומוס לא טוב לגוף שלנו. על כן מומלץ להכין את החומוס בעצמכם ובכך להימנע מאותם חומרים מזיקים ומעודף של שומן רווי. בנוסף, ירקות בשלל צבעים יתרמו מגוון של אנטי אוקסידנטים ל"איזון" תוצרי הלוואי של ה"על האש" והסיבים התזונתיים שבהם יגבירו את תחושות השובע. כמו כן, אפשר להשתמש בטחינה גולמית, רצוי משומשום מלא, במקום מיונז בסלט הכרוב או עם החצילים הקלויים שתעשיר את הארוחה בברזל וסידן.
השתייה
רצוי לשתות מים/סודה, ניתן להוסיף למים עלי נענע טריים ופיסות לימון להכנת משקה מרענן. כמו כן מומלץ ללוות את הארוחה בכוס יין אדום אשר מכיל פוליפנולים הידועים בסיוע להורדת הכולסטרול בייחוד בארוחת בשרים (ההמלצה מתאימה למי שאינו סובל מרמות גבוהות של טריגליצרידים) .
לסיכום, אפשר לאכול טוב וליהנות מארוחת בשרים טובה של יום העצמאות ובו זמנית לשמור על הבריאות שלכם. חשוב לזכור את עקרון המידתיות שכדאי לשמור עליו בכל ארוחה ובייחוד בארוחת החג- אכלו עד שובע ואל "תעמיסו" יותר ממה שהגוף שלכם זקוק וצריך- גם אם מציעים לכם עוד קבב אחד ודי….
יום עצמאות שמח ובריא!