לתזונה נכונה בהריון ישנה חשיבות גדולה מאוד להריון תקין. ראשית מומלץ להימנע ממזונות היכולים לגרום להרעלת מזון במהלך ההריון. בזמן ההיריון הרגישות לחיידקים עולה וכל חיידק קטנטן יכול לעשות צרות. ישנם מגוון רחב של חיידקים ויחד איתם מגוון של תופעות איומות שיכולות להשבית את שמחת ההריון. אחסוך מכן את שמות החיידקים ואת מגוון המומים שהם עלולים לגרום ואעבור ישר לרשימת המזונות לפי סדר הא"ב:

ביצים לא מבושלות וכיוצא בזה: מיונז, קצף ביצים, מוס, עוגות קצפת, טרמיסו, בלילת עוגה לא אפויה, רטבים על בסיס ביצים וכד'.
בשר נא: קרפצ'יו, סביצ'ה, סשימי וסושי. גם סושי צימחוני בסושייה בעייתי מכיוון שמשתמשים באותה הסכין ובאותו משטח עבודה.
בשר שלא בושל מספיק: סטייק שאינו WELL DONE.

כבד:אמנם מקור נהדר לברזל אך מכיל כמויות גדולות של ויטמין A שעלולות לגרום למומים בעובר.

מאכלי ים שלא עברו בישול כגון צדפות.
מוצרי חלב לא מפוסטרים כגון: גבינת ברי, קממבר, רוקפור וגבינה כחולה.
מיצי פירות/ירקות לא מפוסטרים ונמכרים ברשות השיווק. בדקו על גבי האריזה האם המוצר עבר פסטור. ניתן לשתות מיצים שנסחטו במקום.
ממתיק מלאכותי סכרין. כל שאר הממתיקים נמצאו בטוחים לשימוש. יש לציין שהמחקרים נעשו רק על בעלי חיים.

נבטים לא מבושלים.

דגשים לתזונה בהריון:

  •  מזון מוכן כגון תבשיל/ עוף בגריל מומלץ לאכול לאחר שעובר חימום ב-100 מעלות.
  • קירור של אוכל מבושל מומלץ עד שעתיים מתום הבישול.
  • מומלץ לשטוף היטב פירות וירקות.
  • יש להפריד מזונות מבושלים ולא מבושלים.
  • כדאי להפשיר בשר במדף התחתון של המקרר על מנת שלא יטפטף לשאר המזונות.

מזונות/חומרים שמומלץ לצרוך בכמות מוגבלת במהלך ההריון:

קפאין: רמות גבוהות עלולות לגרום לעובר במשקל לידה נמוך או להפלות. הכמות שנחשבת בטוחה לשימוש הינה 300 מ"ג ביום שזה שווה ערך ל-3 כוסות נס קפה ביום. ישנם מאכלים נוספים שמכילים קפאין, לצפייה בהם לחץ כאן.
אלכוהול: עובר את השלייה במהירות ומגיע לעובר ועלול לגרום לבעיות התפתחויות קשות.
בוטנים: רק אם במשפחה ידועה אלרגיה לבוטנים מומלץ להימנע מבוטנים במהלך ההיריון.
דגים: מומלץ לאכול עד 340 גר' דגים בשבוע בגלל כספית-המתכת רעילה המצויה בדגים. כדאי להימנע מטונה טרייה, מקרל, דג חרב וכריש המכילים כמויות גדולות של כספית. טונה משומרת בטוחה לשימוש אך בכל מקרה מומלץ לגוון בסוגי הדגים.
להמלצות נוספות הקשורות לתזונה בהריון פנה לדיאטנית עד הבית

עלייה מומלצת במשקל במהלך ההריון

לפני הההתבוננות בטבלה, חשוב לזכור שמדובר בטבלאות ממוצעים וסטטיסטיקות, בסוף יש יוצאות מהכלל וכבר ראיתי כאלו שאינן עולות לפי ההמלצות והריונן היה תקין ותינוקן מקסים!
על מנת להשתמש בטבלה יש לחשב BMI (היחס בין הגובה למשקל)

BMI טרימסטר ראשון (ק"ג) טרימסטר שני ושלישי (ק"ג) סה"כ במשל כל ההריון (ק"ג)
תת משקל =
BMI קטן מ-18.5
0.5-2 10.5-17.5
(440-450 גר' בשבוע)
12.5-18
משקל תקין =
BMI 18.5-24.9
0.5-2 9.5-15.5
(350-500 גר' בשבוע)
11.5-16
עודף משקל =
BMI 25-29.9
0.5-2 5-11
(230-330 גר' בשבוע)
7-11.5
השמנה =
BMI גדול מ-30
0.5-2 3-8.5
(170-270 גר' בשבוע)
5-9

עבור פירוט נוסף ושאלות לגבי עליייה מומלצת במשקל במהלך ההריון, צור קשר עם דיאטנית עד הבית.