יתרונות תזונתיים
מתכון כשר לפסח, עשיר בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ושומנים בלתי רווים מהצומח
רכיבים
- 1/3 כוס שמן, עדיף שמן זית
- 4 ביצים
- 1/3 כוס מים
- כפית מלח שטוחה ( לסובלים מיתר לחץ דם, אפשר להפחית לרבע)
- 3/4 כוס קינואה טחונה+ 1/4 כוס קמח תירס או כוס קמח תירס או כוס קמח קינואה
- 1/2 כוס אגוזים טחונים גס
- 1/4 כוס גרעיני חמניות
- 1/4 כוס זרעי צ'יה
- כפית טימין וזעתר מיובשים או טריים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל הנוזלים בקערה ( מים, שמן ביצים)
- אחכ מוסיפים לקערה את כל החומרים היבשים, מערבבים בכף
- שופכים לתבנית המכוסה בנייר אפייה.
- מורחים את העיסה על גבי התבנית הכי דק שאפשר.
- מכניסים לתנור למשך20 דקות לערך עד להשחמה קלה וקבלת מרקם של קרקר (אפשר לנקוש לוודא את הצליל).
- מחכים שיתקרר ושוברים לחתיכות.
- הערה: אם המרקם שנתקבל לא נותן תחושה של קרקר, כדאי להכניס שוב לתנור לייבוש נוסף.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
עוד מידע על קינואה ומתכונים מנצחים שאפשר להכין איתה