יתרונות תזונתיים

מתכון כשר לפסח, עשיר בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ושומנים בלתי רווים מהצומח

רכיבים

  • 1/3 כוס שמן, עדיף שמן זית
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס מים
  • כפית מלח שטוחה ( לסובלים מיתר לחץ דם, אפשר להפחית לרבע)
  • 3/4 כוס קינואה טחונה+ 1/4 כוס קמח תירס או כוס קמח תירס או כוס קמח קינואה
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים גס
  • 1/4 כוס גרעיני חמניות
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה
  • כפית טימין וזעתר מיובשים או טריים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל הנוזלים בקערה ( מים, שמן ביצים)
  3. אחכ מוסיפים לקערה את כל החומרים היבשים, מערבבים בכף
  4. שופכים לתבנית המכוסה בנייר אפייה.
  5. מורחים את העיסה על גבי התבנית הכי דק שאפשר.
  6. מכניסים לתנור למשך20 דקות לערך עד להשחמה קלה וקבלת מרקם של קרקר (אפשר לנקוש לוודא את הצליל).
  7. מחכים שיתקרר ושוברים לחתיכות.
  8. הערה: אם המרקם שנתקבל לא נותן תחושה של קרקר, כדאי להכניס שוב לתנור לייבוש נוסף.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

עוד מידע על קינואה ומתכונים מנצחים שאפשר להכין איתה