יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בסיבים תזונתיים ודל בשומן רווי

רכיבים

  • חומרים לבצק:
  • כוס קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קוואקר גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • כפית קינמון
  • קורט אבקת ציפורן
  • 1/2 כוס שמן אגוזיםקנולה בכבישה קרה- מומלץ שהשמן יהיה במקפיא שעה לפני השימוש
  • חומרים למלית:
  • 5 תפוחים חתוכים לקוביות או לפלחים
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • כף קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • קורט אבקת ציפורן

אופן ההכנה

  1. הערה- מומלץ להשתמש ב-8-10 תבניות אישיות
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות
  3. מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת של פירורים עבים, לאחר מכן מעבירים לקערה
  4. בקערה נוספת גדולה מערבבים היטב את התפוחים עם יתר החומרים
  5. מעבירים את התפוחים המתובלים לתבניות האישיות ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה
  6. אופים 35 דק' לערך עד שהתפוחים רכים והבצק בצבע זהוב

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

תפוחים מכילים חומרים אנטי ויראלים, אנטי דלקתיים ונוגדי חמצון חזקים המסייעים להפחתת הסיכון לסרטן.

מומלץ לאכול תפוחים בסוף הקיץ ובסתיו כשהם נמכרים טריים- כך ערכם התזונתי בשיאו