יתרונות תזונתיים

מתכון עשיר בברזל ודל בשומן

רכיבים

  • 500 גרם בשר הודו אדום נקבה טחון ללא שומן (לבקש לטחון טרי ולהוציא את השומן מהבשר)
  • בצל סגול
  • 2 פרוסות לחם מלא
  • ביצה אחת
  • 300 מ"ל בירה לבנה
  • כוסברה
  • תבלינים לפי הטעם- מומלץ פלפל, מלח וכורכום
  • 2 עגבניות
  • רסק עגבניות

אופן ההכנה

  1. ראשית מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר בצל על מים או על שמן קנולה (רצוי מתרסיס)  עד שקיפות.
  2. מוסיפים מים וכ- 200 מ"ל בירה לבנה.
  3. מתבלים לפי הטעם ומחכים לרתיחה.
  4. עוברים לקציצות: חותכים את הבצל, פרוסות הלחם והכוסברה קטן קטן.
  5. מערבבים הכל בקערה יחד עם בשר ההודו הטחון.
  6. מוסיפים את הביצה ואת התבלינים לפי הטעם.
  7. אחרי ערבוב טוב מוסיפים כ- 100 מ"ל בירה לבנה.
  8. מכדררים את הקציצות בגודל שאוהבים ומכניסים לסיר הרוטב.
  9. מבשלים על אש קטנה כשעה.
  10. מומלץ להגיש על בסיס אורז מג'דרה או פירה בטטה ותפו"א. בתיאבון!

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

בשר הודו נקבה עשיר בברזל יחסית לבשר עוף ועל כן מומלץ להשתמש בו. לעוד טיפים בריאים אתם מוזמנים להתייעץ עם דיאטנית.