יתרונות תזונתיים
מתכון ללא תוספת שמן
רכיבים
- בצל לבן יבש
- שום
- פטריות שמפיניון
- צנוברים
- עוף שלם
- בשר בקרהודו טחון
- תבלינים (מלח, פלפל, כורכום, זעפרן)
- עשבי תיבול (טימין, רוזמרין, כוסברה)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל על מחבת בלי שמן (אפשר להוסיף קצת מים) עד להתרככותו.
- מוסיפים 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
- מוסיפים פטריות שמפיניון חתוכות קטן וצנוברים
- מוסיפים את הבשר הטחון (אפשר בקר, הודו או שילוב) ומערבבים.
- מוסיפים תבלינים לפי הטעם
- מורידים מהאש ומחכים שהתערובת המילוי קצת תתקרר
- ממלאים את העוף בתערובת
- מכניסים לתנור ל 180 מעלות למשך כשעה עד שהעוף מוכן
- אפשר להוריד לעוף את העור לפני הבישול ובמקרה זה צריך לוודא שהעוף לא מתייבש
- אפשר להוסיף בטטה ותפוחי אדמה מקולפים על המגש לצידי העוף בתור תוספת
- כשהעוף מוכן, חותכים אותו לאורכו ומגלים את המילוי
- בתיאבון!
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
מומלץ להוריד את העור של העוף לפני הבישול