יתרונות תזונתיים
מתכון עשיר בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים)
רכיבים
- 1 חבילת שעועית קפואה או טרייה
- 1 חבילת תרד
- 1 סלק
- 50 גרם גרעינים שחורים קלופים
- טחינה גולמית משומשום מלא
- 100 גרם גבינה צפתית 5%
- כף שמן זית
- תבלינים (מלחפלפל גס)
אופן ההכנה
- מטגנים את השעועית על מחבת על לריכוך (אפשר על מים במקום שמן)
- מוסיפים עלי תרד קצוצים גס ואת הגרעינים השחורים.
- קולפים את הסלק ומכינים רצועות טריות באמצעות הקולפן שישמשו כמצע להגשה עורמים את התבשיל בערמה יפה במרכז הצלחת, כאשר ניתן להוסיף גבינה צפתית לקישוט ולטעם.
- מתבלנים לפי הטעם. כתוספת למנה ניתן להכין טחינה בצבעים. מכינים את הטחינה לפי ההוראות על הקופסא (מדללים במים). ניתן להוסיף פפריקהכורכום לקבלת צבע מעניין.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
טיגון על בסיס מים במקום על בסיס שמן עדיף מבחינה בריאותית. את הטעם ניתן להשלים בתום ההכנה על ידי הוספת שמן זית איכותי למנה.