יתרונות תזונתיים

המתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון המסייעים לשמירה על רמות LDL תקינות בדם.

רכיבים

  • חצי כוס קמח מלא
  • חצי כוס קמח לבן
  • ¼ כוס קוואקר דק
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ביצה
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס פירות יבשים חתוכים (ניתן להוסיף גם אגוזים)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים בקערה קמח,קוואקר, אבקת אפייה וסוכר.
  3. מוסיפים את השמן, ביצה ומיץ תפוזים ומערבבים.
  4. שופכים פנימה את הפירות היבשים ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
  5. מניחים על תבנית עטרות נייר קטנות וממלאים כל אחת בעזרת כפית עד 1/3 הגובה.
  6. אופים כ- 20-25 דק'.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

מומלץ לצרוך פירות יבשים אורגניים מכיוון שלא מתספים אותם בסוכר ולא מוסיפים להם גופרית כחומר משמר. למקבץ טיפים בריאים לטו בשבט