יתרונות תזונתיים
המתכון עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון המסייעים לשמירה על רמות LDL תקינות בדם.
רכיבים
- חצי כוס קמח מלא
- חצי כוס קמח לבן
- ¼ כוס קוואקר דק
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס שמן
- ביצה
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס פירות יבשים חתוכים (ניתן להוסיף גם אגוזים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- מערבבים בקערה קמח,קוואקר, אבקת אפייה וסוכר.
- מוסיפים את השמן, ביצה ומיץ תפוזים ומערבבים.
- שופכים פנימה את הפירות היבשים ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
- מניחים על תבנית עטרות נייר קטנות וממלאים כל אחת בעזרת כפית עד 1/3 הגובה.
- אופים כ- 20-25 דק'.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
מומלץ לצרוך פירות יבשים אורגניים מכיוון שלא מתספים אותם בסוכר ולא מוסיפים להם גופרית כחומר משמר. למקבץ טיפים בריאים לטו בשבט