יתרונות תזונתיים

הדרך היצירתית לשלב עוד ירקות  בתפריט
מצוינים לארוחת בוקר או ליד הקפה במקום עוגיות עתירות שומן טרנס וסוכר

רכיבים (21 מאפינס קטנים)

  • 1 כוס קמח מלא  (140 גר')
  • 1 כוס קמח לבן  ( 140 גר')
  • 1.5 כוס קוואקר דק /איינסטנט (140 גר')
  • 1 כוס קישוא מגורר
  • 1 כוס גזר מגורר
  • 1/3 כוס סוכר (כ-70 גר')
  •  ביצה
  • 1/3 כוס שמן קנולה ( 50 גר')
  • 1 כפית קינמון
  • 1.4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • תבנית אפייה למאפינס מעט משומנת ( אם משתמשים בתבנית סיליקון לא צריך לשמן)

אופן ההכנה

  1. למזוג חלב פושר על קוואקר ולהשאיר ל-5 דקות.
  2.  לנפות את 2 סוגי הקמח  לתוך קערה גדולה  ולעשות שקע באמצע.
  3. להוסיף  את המרכיבים היבשים ( קינמון, אגוז מוסקט, סוכר ומלח) לקערה עם קמח.
  4. לטרוף את הביצה, להוסיף שמן בהדרגה ולאחר מכן לערבב עם קוואקר וחלב.
  5. למזוג  תוך כדי בחישה את התערובת הנוזלית לתוך השקע  שבקמח.
  6. לבלילה שהתקבלה להוסיף גזר וקישוא מגוררים.
  7. לאפות כ40 דק' בתנור מחומם ל- 180 מעלות.
  8. לבדוק מוכנות עם קיסם שאמור לצאת יבש כשמכניסים אותו לאמצע המאפין.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

במאפין אחד :  120 קלוריות, 19 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 4 גרם שומן.
קוואקר- בריא ללב ומסייע בהפחתת כולסטרול, גזר וקישוא- מקור של ויטמנים ואנטיאוקסידנטים.