יתרונות תזונתיים
הדרך היצירתית לשלב עוד ירקות בתפריט
מצוינים לארוחת בוקר או ליד הקפה במקום עוגיות עתירות שומן טרנס וסוכר
רכיבים (21 מאפינס קטנים)
- 1 כוס קמח מלא (140 גר')
- 1 כוס קמח לבן ( 140 גר')
- 1.5 כוס קוואקר דק /איינסטנט (140 גר')
- 1 כוס קישוא מגורר
- 1 כוס גזר מגורר
- 1/3 כוס סוכר (כ-70 גר')
- ביצה
- 1/3 כוס שמן קנולה ( 50 גר')
- 1 כפית קינמון
- 1.4 כפית אגוז מוסקט
- 1 שקית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- תבנית אפייה למאפינס מעט משומנת ( אם משתמשים בתבנית סיליקון לא צריך לשמן)
אופן ההכנה
- למזוג חלב פושר על קוואקר ולהשאיר ל-5 דקות.
- לנפות את 2 סוגי הקמח לתוך קערה גדולה ולעשות שקע באמצע.
- להוסיף את המרכיבים היבשים ( קינמון, אגוז מוסקט, סוכר ומלח) לקערה עם קמח.
- לטרוף את הביצה, להוסיף שמן בהדרגה ולאחר מכן לערבב עם קוואקר וחלב.
- למזוג תוך כדי בחישה את התערובת הנוזלית לתוך השקע שבקמח.
- לבלילה שהתקבלה להוסיף גזר וקישוא מגוררים.
- לאפות כ40 דק' בתנור מחומם ל- 180 מעלות.
- לבדוק מוכנות עם קיסם שאמור לצאת יבש כשמכניסים אותו לאמצע המאפין.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
במאפין אחד : 120 קלוריות, 19 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 4 גרם שומן.
קוואקר- בריא ללב ומסייע בהפחתת כולסטרול, גזר וקישוא- מקור של ויטמנים ואנטיאוקסידנטים.