יתרונות תזונתיים 

קינוח ריבס – מתכון עשיר בסיבים תזונתיים 

רכיבים

  • 1 ק"ג ענפי ריבס (רברבר)
  • חצי כוס סוכר
  • מים
  • 4 כפות קמח תפוח אדמה
  • יוגורט ביו 3%

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הגבעולים
  2. חותכים לחתיכות קטנות ומוציאים את הסיבים הגסים
  3. מניחים בסיר עם מים וסוכר ומבשלים על אש בינונית עד לפירוק הסיבים 
  4. שופכים קמח תפוחי אדמה לקערה עם מעט מים (מחוץ לסיר הבישול למניעת גושים), מערבבים היטב עד לקבלת נוזל סמיך ואחיד.
  5. מוסיפים בהדרגתיות את הנוזל לסיר החם וממשיכים בבישול על אש נמוכה
  6. לאחר קבלת המרקם הרצוי מקררים את הסיר
  7. מגישים קר עם יוגורט ואוכלים בהנאה

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

גבעולי הריבס דומים מאוד במבניהם לעלי הסלרי וצבעם ירוק-אדמדם וטעמם חמצמץ. ככל שהגבעולים אדומים יותר, כך הם מתקתקים יותר. הריבס עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל, אבץ, סידן וויטמין A.