יתרונות תזונתיים
קינוח ריבס – מתכון עשיר בסיבים תזונתיים
רכיבים
- 1 ק"ג ענפי ריבס (רברבר)
- חצי כוס סוכר
- מים
- 4 כפות קמח תפוח אדמה
- יוגורט ביו 3%
אופן ההכנה
- שוטפים את הגבעולים
- חותכים לחתיכות קטנות ומוציאים את הסיבים הגסים
- מניחים בסיר עם מים וסוכר ומבשלים על אש בינונית עד לפירוק הסיבים
- שופכים קמח תפוחי אדמה לקערה עם מעט מים (מחוץ לסיר הבישול למניעת גושים), מערבבים היטב עד לקבלת נוזל סמיך ואחיד.
- מוסיפים בהדרגתיות את הנוזל לסיר החם וממשיכים בבישול על אש נמוכה
- לאחר קבלת המרקם הרצוי מקררים את הסיר
- מגישים קר עם יוגורט ואוכלים בהנאה
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
גבעולי הריבס דומים מאוד במבניהם לעלי הסלרי וצבעם ירוק-אדמדם וטעמם חמצמץ. ככל שהגבעולים אדומים יותר, כך הם מתקתקים יותר. הריבס עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל, אבץ, סידן וויטמין A.