יתרונות תזונתיים

מתכון מופחת קלוריות, דל בשומן 

רכיבים

  • 2 כוסות קמח לבן
  • ½ כוס קמח מלא או לבן
  • כפית אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • ¾ כוס חלב 3% חמימה (לא רותחת)
  • ¼ קוביית שמרים טריים
  • ¾ כוס סוכר
  • ביצה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • אבקת סוכר
  • ריבה
  • 50 גר' חמאה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמחים עם המלח והאגוז המוסקט בקערה.
  2. מוסיפים את השמרים לכוס החלב החמים ומערבבים
  3. בקערה קטנה נפרדת מערבבים במיקסר את הביצה, השמן והסוכר
  4. כשהתערובת שמרים עם החלב תתפח, מוסיפים אותה לקמחים ואחכ מוסיפים את תערובת השמן הביצה והסוכר (
  5. ניתן ללשוש ביד או במיקסר את התערובות
  6. אם הבצק יוצא דביק מידי אפשר להוסיף קמח
  7. בעיקרון רצוי שהבצק יהיה דביק אך לא מידי, מכינים כדור מניחים בקערה עד להכפלת הנפח- כדאי לכסות בשקית נייילון אטומה היטב
  8.   להעביר לאחר מכן למשטח מקומח, לקרוץ עיגולים של בערך 3-4 ס"מ, להשאיר רווח  במגש עם נייר אפייה לפחות של 2 ס"מ לתפיחה
  9. להתפיח שוב כ 25-10  דק'
  10.  לאפות בין 5-7 דק' עד להזהבה
  11. בסיום האפייה מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

הנה עוד מתכון מנצח לחג החנוכה- לביבות אפויות