יתרונות תזונתיים
מתכון מופחת קלוריות, דל בשומן
רכיבים
- 2 כוסות קמח לבן
- ½ כוס קמח מלא או לבן
- כפית אגוז מוסקט
- קורט מלח
- ¾ כוס חלב 3% חמימה (לא רותחת)
- ¼ קוביית שמרים טריים
- ¾ כוס סוכר
- ביצה
- 2 כפות שמן קנולה
- אבקת סוכר
- ריבה
- 50 גר' חמאה
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמחים עם המלח והאגוז המוסקט בקערה.
- מוסיפים את השמרים לכוס החלב החמים ומערבבים
- בקערה קטנה נפרדת מערבבים במיקסר את הביצה, השמן והסוכר
- כשהתערובת שמרים עם החלב תתפח, מוסיפים אותה לקמחים ואחכ מוסיפים את תערובת השמן הביצה והסוכר (
- ניתן ללשוש ביד או במיקסר את התערובות
- אם הבצק יוצא דביק מידי אפשר להוסיף קמח
- בעיקרון רצוי שהבצק יהיה דביק אך לא מידי, מכינים כדור מניחים בקערה עד להכפלת הנפח- כדאי לכסות בשקית נייילון אטומה היטב
- להעביר לאחר מכן למשטח מקומח, לקרוץ עיגולים של בערך 3-4 ס"מ, להשאיר רווח במגש עם נייר אפייה לפחות של 2 ס"מ לתפיחה
- להתפיח שוב כ 25-10 דק'
- לאפות בין 5-7 דק' עד להזהבה
- בסיום האפייה מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר.
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
הנה עוד מתכון מנצח לחג החנוכה- לביבות אפויות