יתרונות תזונתיים

המרק עשיר בבטא קרוטן (חומר המוצא לויטמין A ), דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע

רכיבים

    • 4 גזרים קלופים
    • בטטה בינונית קלופה
    •  1/8 דלעת או ½ דלורית
    •  2 בצלים גדולים
    •  3 ליטר מים
    •  כוס חלב 3%
    •  מלח, פלפל, אגוז מוסקט וזנגוויל לפי הטעם
    •  עלי רוזמרין מרווה שלמים על מנת שיהיה אפשר להוציא לפני טחינת המרכיבים

אופן ההכנה

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל הרצוי לכם ומבשלים עם ליטר מים
  2. ככל שהקוביות קטנות יותר כך המרק יתבשל יותר מהר
  3. לאחר בעבוע מוסיפים את 2 הליטר הנוספים והתבלינים
  4. לאחר שהירקות מתרכחים מוציאים את ענפי המרווה והרוזמרין וטוחנים במוט בלנדר
  5. לאחר הטחינה מוסיפים את החלב ומערבבים
  6. ניתן להגיש את המרק עם קישוט של עלי רוזמרין טריים

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך

מאמר בנושא סיבים תזונתיים