יתרונות תזונתיים
המרק עשיר בבטא קרוטן (חומר המוצא לויטמין A ), דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע
רכיבים
-
4 גזרים קלופים
-
בטטה בינונית קלופה
-
1/8 דלעת או ½ דלורית
-
2 בצלים גדולים
-
3 ליטר מים
-
כוס חלב 3%
-
מלח, פלפל, אגוז מוסקט וזנגוויל לפי הטעם
-
עלי רוזמרין מרווה שלמים על מנת שיהיה אפשר להוציא לפני טחינת המרכיבים
אופן ההכנה
- חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל הרצוי לכם ומבשלים עם ליטר מים
- ככל שהקוביות קטנות יותר כך המרק יתבשל יותר מהר
- לאחר בעבוע מוסיפים את 2 הליטר הנוספים והתבלינים
- לאחר שהירקות מתרכחים מוציאים את ענפי המרווה והרוזמרין וטוחנים במוט בלנדר
- לאחר הטחינה מוסיפים את החלב ומערבבים
- ניתן להגיש את המרק עם קישוט של עלי רוזמרין טריים
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
מאמר בנושא סיבים תזונתיים