יתרונות תזונתיים
גרנולה ביתית עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים להורדת הכולסטרול הרע (LDL) ועשירה בזרחן, ויטמין B1, מגנזיום, מנגן וסלניום
רכיבים
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 2 כפות קמח מלא
- כוס גרעיני חמנייה גרעיני דלעת אגוזי מלך קצוצים
- 2 כפות נבט חיטה
- 3 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
- כוס צימוקים אוכמניות תמרים קצוצים
אופן ההכנה
- מערבבים את שיבולת השועל עם הסילאן עד למצב בו הסילאן עוטף את כל שיבולת השועל. לאחר מכן מוסיפים את נבט החיטה, הקמח והגרעינים ומערבבים
- מעבירים למגש שטוח פיירקס
- מכניסים למיקרוגל למשך 40 שניות. לאחר מכן מוציאים ומערבבים
- חוזרים על הפעולה לפחות 5 פעמים עד למצב בו שיבולת השועל הופכת פריכה
- מוסיפים את תערובת הפירות היבשים
- לאחר קירור מאחסנים בצנצנת
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
טיפ: ניתן להוסיף ליוגורט ולהשלמת התמונה כפית זרעי פשתן טחונים