יתרונות תזונתיים
עוגת שוקולד דלת שומן ועשירה בסיבים תזונתיים
רכיבים
- 1.5 כוס קמח מלא
- 4 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית סודה לשתיה
- 5 כפות סוכר חום
- כף אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 3 כפות שמן קנולה/ שמן אגוזים
- 4 כפות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
- כפית תמצית וניל או גירוד חלק הפנימי של חצי מקל קינמון
- כוס מים
אופן ההכנה
-
נערבב את כל החומרים יחד ונשים בתבנית עם נייר אפייה
-
נכניס לתנור ל-45 דקות ב- 180 מעלות
-
ניתן לצפות עם 50 גר' שוקולד 80% קקאו מומס ב-150 מ"ל חלב
מידע נוסף שעשוי לעניין אותך
ספירת פחמימה- בכל העוגה יש 230 גר' פחמימה לערך, זאת לאור העובדה כי זו עוגת שוקולד דלת שומן. על מנת לדעת את כמות הפחמימה בכל פרוסת עוגה, חלקו את 230 הגר' למספר הפרוסות בעוגה וגלו כמה גר' פחמימה יש בכל פרוסת עוגה.
לסכרתיים: מומלץ להוסיף לעוגה 100 גר' אגוזים או שקדים על מנת להפחית את האינדקס הגליקמי של העוגה.