תחושת שובע חשובה לשמירה על משקל תקין ולהצלחת תהליך ירידה במשקל. להלן 5 כללים שישפיעו על תחושת השובע שלך:
1.ארוחות מסודרות: הגוף שלנו אוהב סדר, זה לא משנה אם מדובר בשש ארוחות ביום או בארבע. נסו להקפיד על זמנים פחות או יותר קבועים של הארוחות וכך תמנעו מתחושות רעב מיותרות
2.שילוב של סיבים תזונתיים בתזונה היומית: מחקרים רבים מראים על קשר בין סיבים תזונתיים לשובע. מזונות עשירים בסיבים מעלים את תחושת השובע, ולכן מאפשרים זמן רב יותר בלי אכילה מיותרת. היכן יש סיבים שיכולים לעזור לתחושת השובע?
- ירקות:החלק העשיר בסיבים הוא הקליפה. מומלץ לאכול בכל יום לפחות 5 ירקות צבעוניים.
- קטניות: עדשים/ מש/ שעועית/ פול/חומוס וכד'.
- דגנים מלאים:אורז מלא/ספגטי מחיטה מלאה/קינואה/כוסמת/שיבולת שועל/ גריסי פנינה/תירס וכו'
- בנוסף ניתן לשלב זרעי פשתן טחונים/סובין/סובין שיבולת שועל/ביינה פייבר.
3. שתייה מספקת של מים/סודה/תה צמחים ללא סוכר: בהעשרת התפריט בסיבים תזונתיים, חשוב להקפיד על שתייה מספקת. הסיבים סופחים נוזלים ויוצרים נפח במערכת העיכול הגורם לשובע. כמו כן שילוב של נוזלים וסיבים עוזר למנוע עצירות.
4. שילוב של חלבון בארוחה: לחלבון יש השפעה חיובית לשובע. לכן כדאי בכל ארוחה לשלב חלבון. נסו לאכול ארוחה שמכילה פחמימות בלבד ללא חלבון ובדקו לאחר כמה זמן אתם רעבים שוב.
5. שילוב של שומן איכותי בארוחה: השומן מאט את קצב ריקון הקיבה ותורם לתחושת שובע ממושכת. מומלץ לשלב בכל ארוחה טחינה / אגוזים / שקדים/ שמן זית/ שמן קנולה/ אבוקדו וכד' על מנת להרגיש תחושת שובע מושלמת**.
לשימושכם הכנתי עבורכם כלי לחידוד תחושות הרעב והשובע.
איחולי שובע נעים לאחר כל ארוחה,
אורטל וצוות דיאטנית עד הבית
**הכמות של מנות השומן החלבון והפחמימה הן אינדיווידואליות לכל אדם.
צור קשר עם דיאטנית על מנת להתאים לך באופן אישי תזונה מאוזנת ומשביעה.