קינואה היא הכוכבת שלי. גם אם עד עכשיו המילה קינואה גורמת לכם לעיוות לא נשלט בפנים, כדאי לדעת שזה קשור לכשל בהכנה. כשלא מכינים את הקינואה כראוי היא מרירה ואכן לא טעימה. אז במקרה של הקינואה בזכות הערך התזונתי המופלא (עשירה בחלבון! סידן! סיבים תזונתיים!) כדאי להתעקש לנסות, חוץ מזה היא לא דגן (ממשפחת הירבוזים בכלל) ולכן מצוינת גם לפסח.

*הכלל הכי חשוב עם קינואה- להשרות במים חמים , לפחות לשעתיים-שלוש ולשטוף היטב. אפשר גם להתייחס אליה כמו אל פסטה, לבשל מראש ואז להוסיף לתבשילים אחרי שטיפה וסינון.

להנאתך להלן 3 מתכונים פשוטים עם זמן הכנה של עד 30 דק':
קציצות / תבשיל / סלט עם קינואה

קציצה עם בטטה וקינואה

רכיבים:

כוס קינואה מבושלת ושטופה
4 ביצים טרופות
בטטה קטנה מגוררת
בצל בינוני קצוץ
קישוא מגורר וסחוט
גזר גדול מגורר
1/3 כוס קמח תפו"א או קמח מצה
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
נייר אפייה משומן עם שמן זית/קנולה

הכנה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומכינים קציצות שטוחות בגודל רצוי. מניחים על התבנית, מברישים כל קציצה במעט שמן או בתרסיס שמן. כאשר הקציצות מזהיבות, לאחר כ15 שעה לערך אפשר להוציא ולאכול בתאבון.
אפשר לטבול ביוגורט או ביוגור מעורבב עם טחינה גולמית (על כל גביע יוגורט 150מ"ל- 2 כפות טחינה גולמית).

תבשיל עם קינואה ופרגית/ טופו

רכיבים:

כוס קינואה מבושלת ושטופה
בצל גדול קצוץ
250 גר' פרגית חתוכה לקוביות קטנות או טופו
2 כוסות אפונה גזר ותירס קפואים
בטטה קטנה מגוררת
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית כורכום
רבע כפית ז'נגויל
3 ענפי טימין
אפשר להוסיף גם שום קתוש וחופן קוסברה/שמיר או פיטרוזיליה.

הכנה:
מאדים את הבצל הקצוץ עם קצת מים עד שהופך להיות שקוף (נוסיף שאת שמן הזית בסוף על מנת לשמור על ערכו התזונתי). מוסיפים את הפרגית/הטופו הקצוצים, ממלחים לפני ה"סגירה" של הפרגית. בשלב זה מומלץ להוסיף את הטימין. לאחר הסגירה מוסיפים את הקינואה, האפונה, התירס והגזר הקפואים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבירים לאש קטנה עד שהמים מתאדים. בתאבון!

סלט צבעוני עם קינואה

רכיבים:

כוס קינואה מבושלת ושטופה
חצי בצל סגול
עגבניה גדולה
מלפפון
גזר
פלפל אדום וצהוב
כף שמן זית
חצי כוס עיגולי זיתים שחורים או ירוקים
מלח פלפל ולימון לפי הטעם

הכנה:
חותכים את כל המרכיבים קצוץ. מערבבים עם הקינואה והזיתים, מתבלים.
כדי להפוך לארוחה יותר משביעה כדאי להוסיף תוספת חלבון כגון קוביות גבינה צפתית או בולגרית או עדשים/טופו במקרה שאתם טבעוניים.